Cykla Sydostleden

Sydostleden kommer att vara en bilfri cykelled som sträcker sig hela vägen från Växjö, förbi Kristianstad längs kusten och vidare ner till Simrishamn. Målsättningen är att bygga en attraktiv 27 mil lång cykelled som lockar cykelturister från hela Europa att komma och cykla på Sveriges östkust. 

Den 15 februari bjuder projektet Sydostleden in till en samverkansdag och workshop i cykelturismens tecken för att intressera och entusiasmera näringslivet längs leden till att vara med och intressera sig för progressen och att ta en aktiv del i det kommande arbetet. För att en cykelled skall bli framgångsrik behöver vi också fokusera på företagande och lönsamhet vilket Sydostleden gör.

Jag har blivit inbjuden för att den 15e Februari vara en aktiv part i arbetet att samtala med företagen längs vägen och introducera dem i cykelturismens möjligheter. Det skall bli ett mycket roligt uppdrag där arrangörerna har sett behovet av att näringslivet är med på banan under hela vägen. Jag kommer att fokusera på möjligheterna att tjäna pengar på cykelturismen och hur de lokala företagen kan samverka med varandra för att tillsammans bygga en attraktiv led. Vikten av att planera boende och service till cyklister som är anpassade till cyklister och även nästa steg i en stor cykelled att se över paketeringen och den populära så kallade exportmognaden. I grunden handlar exportmognaden om att erbjuda en professionell produkt med internationella mått sett. 

I Sverige behöver vi aktörer arbeta mellan cykelregionerna och börja interagera med varandra för att sälja och köpa varandras produkter och skicka gäster till varandra. Jag är säker på att våra gäster efter en lyckad cykelsemester gärna vill göra en till semester med samma arrangör, men det kanske räcker att cykla lederna en gång. Nästa gång är det någon annan led gästerna vill se. Gärna under vingarna på samma arrangör som tar ett helhetsansvar för sina gäster. 

Det är dags att börja samverka och sluta bevaka "sina cykelregioner". Är ni aktiva i en region med aktiv cykelturism hoppas jag att ni också vill samverka, med mig eller andra aktörer. Välkommna till Växjö och låt er inspireras av entusiasmen i projektgruppen och företagarnas arbete med nya spännande cykelupplevelser!

Tillsammans kan vi bygga en stark cykelturism!

19 Jan 2013

Comments powered by Disqus

Välkommen

www.svenskcykelturism.se.

Nyhetsbrev

Länkar

This website was built using N.nu - try it yourself for free.(info & kontakt)