Om Oss

bikerental-stockholmjpg.jpg

 

Jag heter Erik Svedin. Jag är grundare av och vd för Bike Sweden, som arbetar med utveckling av svensk cykelturism. Sedan 6 år tillbaka arbetar jag med cykelturism. Jag började min verksamhet inom cykelresebranschen med att arbeta som cykelguide på Madeira i Portugal. Där handlade cyklingen om fart och uthållighet med branta berg och ojämna steniga stigar som slingrade sig fram i det vackra landskapet och de sju klimatzonerna.

Cykeluthyrning i Stockholm

När jag var hemma i Stockholm igen öppnade jag en cykeluthyrning med cykelguidningar och grupparrangemang. Första och andra året var som en intensivkurs i företagande, och jag fick en ny inblick i turismbranschen. Året efter de två inledande cykelperioderna ombildade jag bolaget och öppnade upp för två samarbetspartners att komma in i bolaget. Tillsammans ökade vi intensiteten och omsättningen rejält. Snart var det dags för att ta nästa steg och försöka få intäkter även under vinterhalvåret, när Stockholms besökare tycker att det är för kallt för att cykla.

Cykelresor i Sverige och till Europa

Under året som gått har vi börjat sälja cykelresor i Sverige och även till utlandet. Att sälja svenska cykelpaket är inte helt lätt eftersom få har insett potentialen och ännu färre har börjat arbeta aktivt med den här marknaden. Efter kontakten med våra gäster genom åren och studiebesök och kontakter med våra europeiska samarbetspartners har vi förstått vad gästerna söker. Våra gäster vill ha ett helhetsarrangemang, en paketresa med cykel, boende, bagagetransporter och ett bra underlag med kartor och ruttbeskrivningar på det egna språket som gör att de får en behaglig och bekymmerslös resa.

Cykelturismen i Sverige

Många regioner i Sverige har förstått detta och arbetar med cykelfrågor och turism, men fortfarande återstår ett stort informationsarbete, där vi behöver samtala med företagen på orten om vad de kan tjäna på cykelturismen och hur de ska gå tillväga. Jag har talat om cykelturism på flera konferenser och möten, och jag kan hjälpa er att få med och entusiasmera det privata näringslivet till att vilja satsa på cykelturister för att bredda sin verksamhet och öka sina intäkter.

Kontakt

Vill du veta mer vad vi kan erbjuda i form av workshops, föreläsningar eller cykelturistprojekt är det bara att kontakta mig så ser vi vad jag kan hjälpa till med. Tillsammans bygger vi svensk cykelturism.

Välkommen

www.svenskcykelturism.se.

Nyhetsbrev

Länkar

This website was built using N.nu - try it yourself for free.(info & kontakt)